Martina Nejedlíková

Bachelor's thesis

Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích

Milk Fat and Its Utilization in Dairy Technology
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá mléčným tukem a jeho využitím v mlékárenské technologii. Složení mléka je souhrnně popsáno a podrobně jsou uvedeny poznatky ohledně mléčného tuku, jeho struktury a vlastností. Část práce je věnována metodám úpravy a frakcionace mléčného tuku. V práci byly shrnuty poznatky ohledně studií antibakteriální aktivity esteru laktosa-monolaurátu (LML) a laktosa-monodekanoátu …viac
Abstract:
This bachelor thesis deals with milk fat and its use in dairy technology. The composition of milk is summarized and the knowledge regarding milk fat, its structure and properties is presented in details. Part of the thesis is devoted to methods of treatment and fractionation of milk fat. The findings regarding the studies of the antibacterial activity of lactose monolaurate ester (LML) and lactose …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedúci: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta