Kim Anh Tranová

Bakalářská práce

Zhodnocení vývoje rentability a likvidity společnosti působící v potravinářském průmyslu

Profitability and Liquidity Evolution Analysis of Company Operating in the Food Industry
Anotace:
V této práci byl hodnocen podnik, působící v potravinářském odvětví, z hlediska rentability a likvidity za roky 2017-2021. V praktické části byly ke zhodnocení podniku použity např. poměrové ukazatele, dále byly vytvořeny pyramidové rozklady ukazatelů ROE a celkové likvidity a podnik byl také srovnán s odvětvím, ve kterém působí. V závěru bylo konstatováno, že podnik, z hlediska rentability a likvidity …více
Abstract:
In this work, a company operating in the food industry was evaluated in terms of profitability and liquidity for the years 2017-2021. In the practical part, e.g. ratio indicators were used to evaluate the company, pyramid breakdowns of ROE and total liquidity indicators were also created, and the company was also compared with the industry in which it operates. In the end, it was stated that the company …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2023
  • Vedoucí: Dagmar Richtarová
  • Oponent: Iveta Ratmanová

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava