Cha Devleha neboli dobrou chuť: Tradiční romské zvyklosti spojené s jídlem dříve a nyní? – Lucie Cinová
Lucie Cinová
Bakalářská práce
Cha Devleha neboli dobrou chuť: Tradiční romské zvyklosti spojené s jídlem dříve a nyní?
Cha Devleha or Enjoy Your Meal: Traditional Romani Eating Customs Then and Now?
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá praktikováním tradiční romské kuchyně ve vybraných domácnostech tzv. slovenských Romů. Zaměřuje se na kulturní specifika spojená s jídlem, jejich přetrvávání a vliv nových trendů ve stravování. Práce se snaží odhalit současnou podobu romské kuchyně a její význam pro informanty. Dále se také pokouší rozkrýt, jak se romské domácnosti přizpůsobují moderní době v oblasti stravování …víceAbstract:
The bachelor's thesis explores the practice of traditional Romani cuisine in selected households of the so-called Slovak Roma. It focuses on the cultural specifics related to food, their persistence, and the influence of new dietary trends. The study aims to uncover the current form of Romani cuisine and its significance for the informants. Furthermore, it seeks to reveal how Romani households adapt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2025
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Lada Viková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Cinová, Lucie. Cha Devleha neboli dobrou chuť: Tradiční romské zvyklosti spojené s jídlem dříve a nyní?. Pardubice, 2025. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniverzita Pardubice
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Sociální a kulturní antropologie / Sociální a kulturní antropologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.