Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta – Bc. Marcela PINĎÁKOVÁ
Bc. Marcela PINĎÁKOVÁ
Diplomová práce
Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta
Effect of starch in wheat flour on dough properties
Anotace:
Diplomová práce pojednává o vlastnostech škrobu, včetně jeho výroby. Dále se zaměřuje na vlastnosti pšeničné mouky a pšeničného těsta. Praktická část se zabývá stanovením obsahu vlhkosti referenční metodou a obsahu škrobu polarimetrickou metodou dle Ewerse. Výsledky byly statisticky zpracovány vícerozměrnou analýzou.Abstract:
The thesis deals with the properties of starch, including its production. It then focuses on the properties of wheat flour and wheat dough. The practical part deals with the determination of moisture content of the reference method and the starch content by polarimetric method according to Ewers. The results were statistically processed by the multi-dimensional analysis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22820
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PINĎÁKOVÁ, Marcela. Vliv obsahu škrobu v pšeničné mouce na vlastnosti těsta. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
Andrea BORUTOVÁ -
Vliv definovaných přídatných látek na pekárenské vlastnosti pšeničného těsta
Pavlína PEČIVOVÁ -
Vliv přídavku mléčných bílkovin na reologické vlastnosti suspenze bezlepkové mouky a těsta
Adéla Psotová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Nové trendy zpracování škrobu
Dagmar VÁLKOVÁ