Bezpečnost potravin živočišného původu - Mikrobiologická analýza povrchu drůbežího masa a následná dekontaminace – Ing. Zuzana MOLATOVÁ
Ing. Zuzana MOLATOVÁ
Diplomová práce
Bezpečnost potravin živočišného původu - Mikrobiologická analýza povrchu drůbežího masa a následná dekontaminace
Food safety - Microbiological analysis and decontamination of broiler skin
Anotace:
V oblasti průmyslového zpracování drůbeže je v posledních letech věnována velká pozornost problematice eliminace patogenních mikroorganismů z drůbežího masa. Mezi technologiemi zvažovanými jako relevantní účinná řešení, se jako jednou z vhodných možností, jeví využití organických kyselin. V této souvislosti byl testován vliv účinku kyseliny citronové nebo její kombinace s kyselinou mléčnou na přirozenou …víceAbstract:
The possibility for eliminating pathogenic microorganisms from poultry meat has received considerable attention in recent years. Among the technologies considered, the use of organic acids was identified as one of the most practical options. In that context, the effect of citric acid alone and in combination with lactic acid on native bacterial flora of poultry skin was examined. The antimicrobial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2269
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2006
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MOLATOVÁ, Zuzana. \textit{Bezpečnost potravin živočišného původu - Mikrobiologická analýza povrchu drůbežího masa a následná dekontaminace}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2006. Dostupné z: https://theses.cz/id/o4lzux/.
Jak správně citovat práci
MOLATOVÁ, Zuzana. Bezpečnost potravin živočišného původu - Mikrobiologická analýza povrchu drůbežího masa a následná dekontaminace. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a hygiena výživy
Práce na příbuzné téma
-
Metody mikrobiální dekontaminace potravin
Kamila VLKOVÁ -
Bioaktivní jedlé obaly potravin rostlinného původu
Eva Horníková -
Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.
Alena BANTOVÁ -
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Zdeňka Fikarová