Kamila VLKOVÁ

Bakalářská práce

Metody mikrobiální dekontaminace potravin

The methods of microbial decontamination
Anotace:
Potraviny rostlinného i živočišného původu podléhají mikrobiálnímu rozkladu. Mikrobiální dekontaminace se používá k potlačení či odstranění mikroorganizmů způsobujících kažení potravin a patogenních mikroorganizmů. Pro zabezpečení kvality a nezávadnosti potravin je z toho důvodu ošetřujeme různými postupy. Při chemickém ošetření se používají nejčastěji organické kyseliny a jejich soli. Do fyzikálních …více
Abstract:
Food of vegetable and animal origin is liable to microbial spoilage. Microbial decontamination is used for suppression or elimination of pathogens and microorganisms causing food spoilage by means of varied methods. The most commonly used chemical methods are organic acids and theirs salts. Physical methods include different types of radiance, temperature and drying. Bacteriocins are used as biological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor: 5441

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2008
  • Vedoucí: Mgr. Magda Doležalová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VLKOVÁ, Kamila. Metody mikrobiální dekontaminace potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin