Bc. Petra Janovská

Bakalářská práce

Kvalita stravování v menze Academic restaurant Univerzitního kampusu Brno Bohunice

The quality of board at canteen Academic restaurant of University campus Brno Bohunice
Anotace:
Kvalita stravování ovlivňuje duševní i tělesné zdraví jedince. Ve výživě člověka by měly být jednotlivé nutrienty zastoupeny v takové míře, která umožňuje zachování dobrého zdraví. Hlavními energetickými zdroji pro metabolismus jsou sacharidy, lipidy a proteiny. Tyto tři základní nutrienty hrají významnou úlohu v hodnocení kvality potravy. Rovněž senzorická analýza potravin zaujímá významné místo v …více
Abstract:
The food quality affects mental and physical health of individuals. Various nutrients should be represented in human nutrition in such an extent that allows maintain good health. The energy sources for the metabolism are carbohydrates, lipids and proteins. These three basic nutrients play an important role in assessing the food quality. Also, sensory analysis of food takes an important place in the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2012
  • Vedoucí: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta