Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje – Daniela Slavíková
Daniela Slavíková
Bachelor's thesis
Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje
Health benefits of the consumption of olive oil
Abstract:
Olivový olej je považován za jedinečnou a zdraví prospěšnou potravinu, zejména díky svému vzácnému chemickému složení. Tvoří nedílnou součást středomořské stravy a pro svou specifickou chuť a vůni, jakož i blahodárné účinky na lidský organismus, je jeho používání rozšířeno celosvětově. Obsahuje značné množství nenasycených mastných kyselin, je bohatý na antioxidanty, tokoferoly, steroly, pigmenty a …moreAbstract:
Olive oil is considered as an unique and health beneficial foodstuff, mainly thanks to its rare chemical composition. It is integral to the Mediterranean diet and it has the specific taste and smell, as well as positive effects on the human health. It is spread all over the world. Olive oil contains a considerable amount of unsaturated fatty acids, it is rich in antioxidants, tocopherols, sterols, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petra Hovorková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SLAVÍKOVÁ, Daniela. \textit{Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/o6nyg9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
A Dieta Mediterrânica como parte da cultura portuguesa
Barbora Velichová -
Středomořská strava z pohledu nutriční terapie
Anna Manolopoulou -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia -
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Antioxidant activity of Ghanaian underutilized crops
Adéla Pěnkavová -
Molekulární vodík - nejlepší antioxidant?
Michaela REBLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights