Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje – Daniela Slavíková
Daniela Slavíková
Bakalářská práce
Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje
Health benefits of the consumption of olive oil
Anotace:
Olivový olej je považován za jedinečnou a zdraví prospěšnou potravinu, zejména díky svému vzácnému chemickému složení. Tvoří nedílnou součást středomořské stravy a pro svou specifickou chuť a vůni, jakož i blahodárné účinky na lidský organismus, je jeho používání rozšířeno celosvětově. Obsahuje značné množství nenasycených mastných kyselin, je bohatý na antioxidanty, tokoferoly, steroly, pigmenty a …víceAbstract:
Olive oil is considered as an unique and health beneficial foodstuff, mainly thanks to its rare chemical composition. It is integral to the Mediterranean diet and it has the specific taste and smell, as well as positive effects on the human health. It is spread all over the world. Olive oil contains a considerable amount of unsaturated fatty acids, it is rich in antioxidants, tocopherols, sterols, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petra Hovorková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLAVÍKOVÁ, Daniela. \textit{Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/o6nyg9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
A Dieta Mediterrânica como parte da cultura portuguesa
Barbora Velichová -
Středomořská strava z pohledu nutriční terapie
Anna Manolopoulou -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková -
Antioxidant activity of Ghanaian underutilized crops
Adéla Pěnkavová -
Molekulární vodík - nejlepší antioxidant?
Michaela REBLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva