Bc. Kateryna Kosolapova

Bachelor's thesis

Gastronomické zvyklosti a preference Čechů ve srovnání s Ukrajinci

Gastronomic habits and preferences of the Czech people in comparison with Ukrainian people
Abstract:
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat rozdíly ve stravovacích návycích dvou různých kuchyní - ukrajinské a české. Zaměření této práce byla především na stravovací návyky a tradiční pokrmy obou národů. Cíl byl dosažen pomocí dotazníkového šetření přes webový portál survio.com. Teoretická část se zaměřuje na popis zvyklostí a hlavní rysy obou kuchyní. Dále se zde píše o tradičních a významných …more
Abstract:
The main goal of this bachelor thesis is to analyze the differences in the eating habits of two different cuisines - Ukrainian and Czech. The focus of this work was mainly on eating habits and traditional dishes of both nations. The goal was achieved by means of a questionnaire survey via the survio.com web portal. The theoretical part focuses on the description of customs and main features of both …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2020

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2020
  • Supervisor: doc. PhDr. Jelena Celunová, CSc.
  • Reader: Mgr. Eva Mičková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management