Mikrobiologie tavených sýrů – Ludmila Košarišťanová
Ludmila Košarišťanová
Bachelor's thesis
Mikrobiologie tavených sýrů
The microbiology of processed cheeses
Anotácia:
ABSTRAKTBakalářská práce se zabývá mikrobiologii tavených sýrů. Popisuje mikrobiologickou kvalitu tavených sýrů a jejich nežádoucí kontaminaci mikroorganismy. Nejčastějšími kontaminujícími mikroorganismy jsou bakterie tvořící spory a mikromycety. Definuje jejich negativní vliv na jakost tavených sýrů. Dále charakterizuje další možné kontaminanty tavných sýrů, které mohou způsobovat alimentární onemocnění …viacAbstract:
The aim of this bachelor thesis is on the microbiology of processed cheeses. Describing their microbiological quality and adverse contamination by microorganisms. The most contagious microorganisms are bacteria, creating disputes and microfungi. It defines its negative impact on quality of processed cheeses as well as it´s characterizing possible contaminants of processed chesses, which may cause alimentary …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kultivačních podmínek na transkriptom bakterie Streptococcus mutans
Veronika Žajdlíková -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová -
Delece profágů a nežádoucích genů z genomu bakterie <I>Pseudomonas aeruginosa</I> využívaného pro produkci lytických fágů.
Dominika Kubinová -
Sulfát redukující bakterie ústní dutiny
Martina Coufalová -
Antimikrobiální účinek různých bylinných extraktů na rozmanité bakterie.
Anna Pavlíčková -
Charakterizace minoritního stavu sigma podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Purifikace a přiřazení NMR frekvencí N-terminální domény podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Staphylococcus aureus
Markéta Petrůjová
Názov
Vložil
Vložené
Práva