Bc. Jana Koudelková

Master's thesis

Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby

Fresh cheese production technology depending on the raw materials used and production conditions
Abstract:
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá nejprve definicí čerstvých sýrů, je zde popsána i historie sýrů obecně. Následně dochází ke klasifikaci sýrů na základě několika faktorů a jsou zde popsáni základní zástupci čerstvých sýrů. Je popsáno, jaké suroviny jsou nutné pro výrobu čerstvých sýrů a jak proces jejich vzniku vypadá krok za krokem. V práci se nachází informace o základních …more
Abstract:
In the theoretical part, this diploma thesis first deals with the definition of fresh cheeses and also describes the history of cheeses in general. Subsequently, cheeses are classified based on several factors and the basic representatives of fresh cheeses are described here. It describes what raw materials are necessary for the production of fresh cheese, and how the process of their creation looks …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2023
  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Zuzana Míšková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta