Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby – Bc. Jana Koudelková
Bc. Jana Koudelková
Master's thesis
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Fresh cheese production technology depending on the raw materials used and production conditions
Abstract:
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá nejprve definicí čerstvých sýrů, je zde popsána i historie sýrů obecně. Následně dochází ke klasifikaci sýrů na základě několika faktorů a jsou zde popsáni základní zástupci čerstvých sýrů. Je popsáno, jaké suroviny jsou nutné pro výrobu čerstvých sýrů a jak proces jejich vzniku vypadá krok za krokem. V práci se nachází informace o základních …moreAbstract:
In the theoretical part, this diploma thesis first deals with the definition of fresh cheeses and also describes the history of cheeses in general. Subsequently, cheeses are classified based on several factors and the basic representatives of fresh cheeses are described here. It describes what raw materials are necessary for the production of fresh cheese, and how the process of their creation looks …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Reader: Zuzana Míšková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOUDELKOVÁ, Jana. \textit{Technologie výroby čerstvých sýrů v~závislosti na použitých surovinách a~podmínkách výroby}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/o7t4dy/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením
Roman ZÁLEŠÁK -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
Markéta BRABCOVÁ -
Technologie výroby a hodnocení jakosti paštik
Michaela Graciasová -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Klára Nezvalová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Barbora Chytilová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Radka Ševčíková -
Technologie výroby a hodnocení jakosti roztíratelných masných výrobků
Kamila Řehůřková