Interakce mezi minerálnimi prvky v dietě brojlerů a jeji vliv na vlastnosti svaloviny – Bc. Jakub Prokop
Bc. Jakub Prokop
Master's thesis
Interakce mezi minerálnimi prvky v dietě brojlerů a jeji vliv na vlastnosti svaloviny
Interaction between mineral elements in the diets of broiler and their influence on properties of muscles
Anotácia:
Práce se zabývá vlivem hladiny minerálních látek v dietách pro drůbež. Především jejich významem na produkci kvalitního masa, jak po stránce nutriční, tak senzorické.V experimentu jsme se pokusili změnou hladiny zinku (24 g, 204 g), vápníku (2 g, 15 g) a hořčíku (1,5 g, 4,5 g) ovlivnit parametry užitkovosti a následně otestovat jejich vliv na senzorické vlastnosti masa z prsní a stehenní svaloviny …viacAbstract:
Diploma thesis deals with influence of mineral elements level in the diet of broiler chickens. Primary observe their importance in meat production with high nutritional and sensory quality. In experiment we tried to modulate the performance of chickens by changing the level of zinc (24 g, 204 g), calcium (2 g, 15 g) and magnesium (1,5 g, 4,5 g) and test the influence on sensory attributes of breast …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc. dr. h. c.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky
Lada Lukšíčková -
Minerální látky ve výživě masného skotu charolais
Pavla BÍCOVÁ -
Minerální látky v ekologickém chovu zvířat
Iveta Šajnarová -
Minerální látky nejen ve výživě sportovce
Zuzana Spěšná -
Minerální látky ve výživě psů
Jana Tvrdá -
Minerální výživa u nosnic
Milena Bielanová -
Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy
Adéla Dobrovská -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva
Názov
Vložil
Vložené
Práva