Raw food versus cooked food – Bc. Daniela Hanušková
Bc. Daniela Hanušková
Bakalářská práce
Raw food versus cooked food
Raw food versus cooked food
Anotace:
Tato práce se zabývá problematikou syrové stravy a jejím významem ve výživě člověka. Úvodní kapitoly nabízí stručný přehled alternativních výživových směrů, mezi něž raw food spadá, včetně historického vývoje toho stylu samotného. Cílem práce je shromáždit veškeré dosavadní poznatky o tomto způsobu stravování, popsat jeho přednosti i nedostatky a vyvodit tak možné dopady pro zdraví člověka včetně hodnocení …víceAbstract:
This bacherol thesis deals with the issues of raw food diet and its significance in human nutrition. The initial chapters briefly present the most common alternative lifestyles including raw food diet as well and the history of rawfoodism as a separated movement. The aim of this thesis is to collect all the knowledge about this topic up to now, to describe its‘ strenghts and weaknesses and draw the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ur326/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Jana Spáčilová
- Oponent: Ing. Bc. et Bc. Aneta Pohořalá
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Metodický postup nutriční péče ve vsetínské nemocnici
Markéta Kašparová -
Kurzové riziko - alternativní metody zajištění v účetnictví
Martin Vašata -
Veganství - zodpovědnost ve spojení se stravou
Zbyněk SOBOTKA -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Anežka Skarková