Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii – Vít Guiglielmo Mišurec
Vít Guiglielmo Mišurec
Bakalářská práce
Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii
Use and evaluation of basil (Ocimum basilicum) and basil products in gastronomy
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo stanovení obsahu fenolických látek a antioxidační aktivity u listů vybraných kultivarů Bazalky pravé (Ocimum basilicum) a u směsí kultivaru Ohře s rostlinnými surovinami (česnek, máta, rukola, špenát). Výsledky měření byly podle relevantních kritérií porovnávány a vyhodnocovány. Nejvyšší obsah fenolických látek v případě čerstvých listů byl stanoven v Ohři, v případě …víceAbstract:
The aim of this thesis was to determine the total phenolic content and antioxidant activity in the leaves of selected cultivars of sweet basil (Ocimum basilicum) and in mixtures of cultivar Ohře with raw plant materials (garlic, mint, rocket, spinach). The measurement results were compared and evaluated according to the relevant criteria. The highest total phenolic content in the case of fresh leaves …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MIŠUREC, Vít Guiglielmo. \textit{Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/obm67g/.
Jak správně citovat práci
Mišurec, Vít Guiglielmo. Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Fytochemické studium vybraných genotypů bazalky pravé (Ocimum basilicum L.)
Karolína KOMZÁKOVÁ -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Bioaktivní látky v zeleném koření
Lucie ARNOŠTOVÁ -
Využití přírodního pesticidu na bázi azadirachtinu v akvaponických systémech: Vliv na růst bazalky pravé (Ocimum basilicum) a na nitrifikační bakterie
Vendula PUHANOVÁ -
Fyziologická a metabolomická charakterizace vybraných genotypů bazalky pravé pěstovaných za kontrolovaných podmínek
Karolína KOMZÁKOVÁ -
Výnos a kvalita bazalky pěstované v aeroponickém systému
Radim Novotný -
Pěstování bazalky v substrátech s podílem kapalné složky digestátu - hodnocení koloběhu mikroprvků
Martina Zachovská -
Vliv biostimulantů na akumulaci nitrátů v hydroponicky pěstované bazalce (Ocimum sp.)
Eliška KŘESŤANOVÁ