Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka – Michaela Kudelová
Michaela Kudelová
Bakalářská práce
Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka
The Effect of Time and Temperature of Storage on Selected Chemical Parameters of UHT Milk
Anotace:
Cílem bakalářská práce je popsat chemické změny v důsledku UHT záhřevu, doby a teploty skladování UHT mléka o různé tučnosti. V praktické části bakalářské práce je popsán a vyhodnocen skladovací experiment a změny, které nastávají během skladování UHT mléka v různých teplotách v průběhu 150 dní. Z analýz je patrné, že významný vliv na změny mlé-ka v průběhu skladování má skladovací teplota. S rostoucí …víceAbstract:
The aim of this Bachalor´s thesis is characterise chemical changes caused by UHT treat-ment, storage time and storage temperature of UHT milk with different fat content. In practical part of this thesis there is described storage experiment and changes that occur as a result of 150 days of storage in different temperatures. Analyses show that the storage temperature has a signifiant effect on changes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kudelová, Michaela. Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby a teploty paření na pružnostní a pevnostní charakteristiky dřeva buku
Ondřej Jakeš -
Porovnání hnízdní biologie a potravní ekologie sýkory koňadry (Parus major) v hnízdech lokalizovaných v Mělníku v roce 2016 a 2017
Alena Králiková -
Porovnání kvality UHT mléka
Markéta Neubauerová -
Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy
Gabriela Přívarová -
Hodnocení kvality pasterovaného a UHT mléka
Petra Kucerova -
Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka
Jiří Štěpánek -
Porovnání kvality UHT mléka
Markéta Neubauerová -
Výroba a kvalita UHT mlieka
Michaela Sabotová