Michal Durdovanský

Bachelor's thesis

Vplyv odstupňovaného zberu na kvalitu vína

Vliv odstupňované sklizně na vlastosti vína
Abstract:
Tato bakalářská práce se v literární části zabývá popisem bílé moštové odrůdy Sauvignon Blanc a diskuzí základních analytických parametrů u vína této odrůdy. V teoretické části jsou popsány hlavní kyseliny a aromatické látky ve víně. V závěru literární rešerše se tato práce zabývá vlivem této odrůdy na terroir. Praktická část se skládá z analytické a senzorické části. Analytická část se zabývá různými …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the description of the white wine variety Sauvignon Blanc and the discussion of the basic analytical parameters in the wine of this variety in the literature part. The theoretical part describes the main acids and aromatics in the wine. At the end of the literature review, this thesis discusses the influence of this variety on the terroir. The practical part consists …more
Abstract:
Táto bakalárska práca sa v literárnej časti zaoberá popísaním bielej muštovej odrody Sauvignon Blanc a rozobratím základných analytických parametrov vo víne z tejto odrody. Teoretická časť popisuje hlavné kyseliny a aromatické látky vo víne. Na záver literárneho prehľadu sa táto práca venuje vplyvu tejto odrody na daný terroir. Praktická časť pozostáva z analytickej a senzorickej časti. Analytická …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2024
  • Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Reader: Daniel Seriš, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta