Bc. Nikola Vrtalová

Master's thesis

Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí

Possibilities of canning processing of quinces
Abstract:
Diplomová práce na téma Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí v literární část poskytuje informace o historii, taxonomické a anatomické charakteristice kdoulí, nárocích na prostředí a pěstování, sklizeň a skladování plodů a neposledně možnosti využití kdoulí. V praktické části bylo v čerstvém stavu vyhodnoceno 5 odrůd kdoulí: Cydopon, Hemus, Limon ayvasi, Ingenheimer bonbenquitte a Triumph 1 …more
Abstract:
The diploma thesis on the topic of possibilities of canning processing of quinces in the literary part provides information about the history, taxonomic and anatomical characteristics of quinces, demands on the environment and cultivation, harvesting and storage of fruits and last but not least the possibilities of using quinces. In the practical part, 5 varieties of quince were evaluated fresh: Cydopon …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2022
  • Supervisor: Dr. Ing. Anna Němcová
  • Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin