Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí – Bc. Nikola Vrtalová
Bc. Nikola Vrtalová
Master's thesis
Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí
Possibilities of canning processing of quinces
Abstract:
Diplomová práce na téma Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí v literární část poskytuje informace o historii, taxonomické a anatomické charakteristice kdoulí, nárocích na prostředí a pěstování, sklizeň a skladování plodů a neposledně možnosti využití kdoulí. V praktické části bylo v čerstvém stavu vyhodnoceno 5 odrůd kdoulí: Cydopon, Hemus, Limon ayvasi, Ingenheimer bonbenquitte a Triumph 1 …moreAbstract:
The diploma thesis on the topic of possibilities of canning processing of quinces in the literary part provides information about the history, taxonomic and anatomical characteristics of quinces, demands on the environment and cultivation, harvesting and storage of fruits and last but not least the possibilities of using quinces. In the practical part, 5 varieties of quince were evaluated fresh: Cydopon …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2022
- Supervisor: Dr. Ing. Anna Němcová
- Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Theses on a related topic
-
Jakostní parametry vybraných výrobků z jahod v maloobchodní síti
Anna Kopřivová -
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová