Rostlinné oleje z divokých rostlin – Martina Foltýnová
Martina Foltýnová
Bakalářská práce
Rostlinné oleje z divokých rostlin
Vegetable oils from wild plants
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zjištění dostatku informací o zastoupení mastných kyselin ve vybraných plevelných a lučních rostlinách. Pro přiblížení tématu bylo do literárního přehledu zařazeno pojednání o lipidech, jejich rozdělení, metabolismus a využití. Dále jsou popisovány mastné kyseliny, které tvoří hlavní složku lipidů. Mezi lipidy řadíme tuky a jejich tekutou formu oleje. V další části …víceAbstract:
The purpose of this bachelor thesis was securing enough information about representation of fatty acids in selected meadow and weed plants. To cover the subject matter, the texts about lipids, their severance, metabolism and use were used. Description of fatty acids, which is the main component of lipids. Fat ranks among lipids as well as their liquid form. The next part contains characteristics of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání oxidačních a hydrolytických metod frakcionace půdní organické hmoty v přirozených humusových horizontech s metodou klasiké alkalické extrakce
Eduard STROSSER -
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Enzymatic hydrolysis of vegetable oils in supercritical carbon dioxide and analysis of fatty acid profile in the reaction product
Ondřej Pleskač -
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová
Název
Vložil
Vloženo
Práva