Látky rostlinného původu jako alternativa konvenčních konzervantů v masných výrobcích – Jana Dudková
Jana Dudková
Diplomová práce
Látky rostlinného původu jako alternativa konvenčních konzervantů v masných výrobcích
Plant derived compounds as an alternative to conventional preservatives in meat products
Anotace:
Tato diplomová práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část se zabývá problematikou potravinových aditiv a rozebírá jednotlivé skupiny nejvýznamnějších rostlinných antimikrobiálních látek, u nichž popisuje jejich chemické vlastnosti a působení proti nežádoucím mikroorganismům. Praktická část se zabývá testováním antimikrobiální aktivity čajových katechinů (Polyphenon 60) v potravinovém …víceAbstract:
This thesis contains a theoretical and a practical part. The theoretical part is dedicated to the problematics of food additives and analyses particular groups of the most important vegetable antimicrobial agents, focusing on their chemical structure and their impact on undesirable microorganisms. The practical part consists of the testing of the antimicrobial activity of tea catechins (Polyphenon …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Jan Malík, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DUDKOVÁ, Jana. \textit{Látky rostlinného původu jako alternativa konvenčních konzervantů v masných výrobcích}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/oefyhm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez
Název
Vložil
Vloženo
Práva