Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů – Bc. Marie Řezníčková
Bc. Marie Řezníčková
Diplomová práce
Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů
The Effect of Type of Packaging on the Cheese Ripening
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu použitého obalu na zrání tvrdých sýrů. V průběhu zrání byl sledován vliv čtyř různých druhů obalu (smrštitelné fólie, potravinářského vosku, 4 a 6 vrstev polymerního nátěru) na vlastnosti modelového sýru. Během tří-měsíčního zrání byl sledován vývoj základních chemických parametrů a zastoupení mikro-organizmů v závislosti na době zrání. Sledoval se i obsah …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the study of the influence of the packaging used for hard cheeses ripening. Effect of four different types of packaging (shrink film, food wax, 4 and 6 layers of cheese coating) on the sample cheese was studied during the ripening. Basic chemical parameters, free amino acid and biogenic amine contents and the presence of microorganisms were monitored during the three …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Řezníčková, Marie. Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie
Tomáš VAVŘÍK -
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Barbora IVIČIČOVÁ -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka