Bc. Marie Řezníčková

Diplomová práce

Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů

The Effect of Type of Packaging on the Cheese Ripening
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu použitého obalu na zrání tvrdých sýrů. V průběhu zrání byl sledován vliv čtyř různých druhů obalu (smrštitelné fólie, potravinářského vosku, 4 a 6 vrstev polymerního nátěru) na vlastnosti modelového sýru. Během tří-měsíčního zrání byl sledován vývoj základních chemických parametrů a zastoupení mikro-organizmů v závislosti na době zrání. Sledoval se i obsah …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on the study of the influence of the packaging used for hard cheeses ripening. Effect of four different types of packaging (shrink film, food wax, 4 and 6 layers of cheese coating) on the sample cheese was studied during the ripening. Basic chemical parameters, free amino acid and biogenic amine contents and the presence of microorganisms were monitored during the three …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Řezníčková, Marie. Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe