Kateřina Nerušilová
Diplomová práce
Znaky čerstvosti zvěřiny
Characteristics freshness of venison
Anotace:
Zvěřina má v jídelníčku obyvatel České republiky charakter spíše doplňkový, přestože má vysoký potenciál v oblasti nutričních a organoleptických vlastností. S ohledem na možná rizika kontaminace po odstřelu, nejnutnějším mysliveckém ošetření a následné dopravě k chladírenskému skladování je nutné posoudit čerstvost zvěřiny. Cílem této práce bylo otestovat vybrané metody stanovení znaky čerstvosti zvěřiny …víceAbstract:
Venison has in the food menu of the Czech Republic's population rather complementary character, even it has high potential in nutritional and organoleptic properties. With regard to the possible risks of contamination after the shooting, to the most necessary treatment and subsequent transport to refrigerated storage is necessary to evaluate venison freshness. The objective of this work was to test …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Význam sledování postmortálních změn masa zvěřiny
Markéta Santajová
Název
Vložil
Vloženo
Práva