Mgr. Iveta Škopíková

Bakalářská práce

Stanovení konzervantů v potravinách

Determination of preservatives in food
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zpracování literární rešerše na téma stanovení konzervantů v potravinách. Dalším cílem bylo stanovení kyseliny benzoové a sorbové UV – vis spektrometrií a potenciometricky, dále stanovení hodnot pKA kyseliny benzoové, sorbové a příprava úlohy pro praktikum z analytické chemie. Naměřené hodnoty pKA byly velmi blízké tabelovaným hodnotám.
Abstract:
The aim of this thesis was to create a literature search on determination of preservatives in food. Another objective was the determination benzoic and sorbic acid UV - vis spectrometry and potentiometry, as well as determination the value of pKA benzoic, sorbic acid and preparation tasks for the practice of analytical chemistry. pKA values were very close to the tables of values.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 6. 2012
  • Vedoucí: RNDr. Marta Farková, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta