Vliv vybraných potravin na hladinu glykémie – Bc. Veronika Habánová, DiS.
Bc. Veronika Habánová, DiS.
Diplomová práce
Vliv vybraných potravin na hladinu glykémie
The effect of selected foods on blood glucose level
Anotace:
Diplomová práce se zabývá měřením glykémie v pravidelných intervalech u vybrané skupiny dobrovolníků po konzumaci snídaňových cereálií v kombinaci s mléčnými produkty. Teoretická část je věnována základním složkám stravy a jejich trávení a metabolismu. Dále se zabývá regulací hladiny krevní glukózy, metodami měření glykémie, poruchami spojené s metabolismem sacharidů a pojmy glykemický index, glykemická …víceAbstract:
The thesis deals with the measurement of glucose levels at regular intervals in a selected group of volunteers after the consumption of breakfast cereals in combination with milk products. The theoretical part is devoted to the basic components of the diet and their digestion and metabolism. It also deals with the regulation of blood glucose level, methods for measuring glycemia, disorders related …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Screening diabetes mellitus v těhotenství laboratorním vyšetřením orálním glukózovým tolerančním testem
Ivana HAUSEROVÁ -
Porovnání provedení orálně glukózo-tolerančního testu v laboratoři AeskuLab s doporučenými postupy
Radka Milerádová -
Vybrané patofyziologické aspekty poruch glukózové tolerance v těhotenství a po porodu
Vendula Bartáková -
Porovnání provedení orálně glukózo-tolerančního testu v laboratoři AeskuLab s doporučenými postupy
Radka Milerádová -
Development of Time Series AI Framework and Blood Glucose Level Forecasting
Andrej Kubanda -
Analýza českého maloobchodního trhu snídaňových cereálií
Vít Klofát -
Segmentace trhu snídaňových cereálií
Kamil Krupka -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková
Název
Vložil
Vloženo
Práva