Vliv různého podílu purpurové pšenice na senzorickou jakost drůbežího masa – Bc. Ondřej Hrabal
Bc. Ondřej Hrabal
Master's thesis
Vliv různého podílu purpurové pšenice na senzorickou jakost drůbežího masa
The influence of different portions of purple wheat on the sensory quality of poultry meat
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zjistit, jaký vliv má purpurová pšenice v krmné dávce na senzorickou kvalitu masa brojlerových kuřat Cobb 500. Kuřata byla rozdělena do 5 skupin, kde každá skupina byla krmena různým poměrem barevné a kontrolní pšenice. Následná senzorická analýza prsní a stehenní svaloviny proběhla v senzorické laboratoři v areálu univerzity, která splňuje normu ISO 8589. Z výsledků statistického …moreAbstract:
The aim of this thesis has been to investigate what impact on sensory meat quality will purple wheat content have in the feed of broiler chicken Cobb 500. The chicken were divided in five groups, while each group was fed with a different purple wheat to control wheat ratio. The consequent sensory analysis of breast and thigh meat samples was carried out in a university sensory laboratory meeting the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRABAL, Ondřej. \textit{Vliv různého podílu purpurové pšenice na senzorickou jakost drůbežího masa}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ogi01w/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Modifikace vlastností polymerů a grafen oxidu iontovými svazky pro senzorické a fotokatalytické aplikace.
Josef NOVÁK -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Aquafaba a její uplatnění v cukrářské technologii
Xenie Jugova -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Kvalita drůbežího masa
Kristýna Kabeláčová -
Ovlivnění jakostních parametrů drůbežího masa netradičními krmivy
Veronika Voborná -
Senzorická jakost drůbežího masa v závislosti na krmivu
Eliška Lexová -
Vliv hladiny vápníku ve směsi pro brojlery na senzorické vlastnosti masa
Lucie Zajdová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights