Natálie Kaserová

Bachelor's thesis

Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu

Natural antioxidants in food as prevention of oxidative stress in the organism
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na přírodní antioxidanty, a na jejich boj proti oxidativnímu stresu v organismu. V první části je popisován oxidativní stres, co jej způsobuje, a jaké má negativní, případně pozitivní, vlivy na lidské tělo. Je nastíněna souvislost volných radikálů se vznikem oxidativního stresu. Druhá část literární rešerše je věnována samotným antioxidantům, přírodním i přirozeně se vyskytujícím …viac
Abstract:
The bachelor thesis is focused on natural antioxidants and their fight against oxidative stress in the organism. The first part is about the oxidative stress, what causes it, and its negative or positive effects on the human body. The connection between free radicals and the development of oxidative stress is outlined. The second part of the literature review is devoted to the antioxidants themselves …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedúci: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta