Vliv pěstované plodiny na vybrané půdní vlastnosti – André Arencibia
André Arencibia
Bakalářská práce
Vliv pěstované plodiny na vybrané půdní vlastnosti
The effects of crops on the chemical and physical properties of soil
Anotace:
Dlouhodobým využíváním produkční schopnosti půd a nedostatečným zásobením organickou hmotou dochází postupně k degradaci půdní úrodnosti. Hlavním faktorem, který může této situaci pomoct je vhodná skladba plodin. Práce se zabývá zaznamenáním vlivu tří zvolených plodin na vybrané fyzikální a chemické půdní vlastnosti během jednoho vegetačního období. Literární přehled se zaměřuje na půdní vlastnosti …víceAbstract:
Long-term usage of productive soil and insufficient fertilization causes gradual degradation of soil fertility. One of the main factors that may help in this situation is proper crop composition. This thesis concerns itself with the effect of three selected crops on specific physical and chemical soil properties during one growing season. The literary research focuses on soil properties that are studied …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Jana Šimečková, Ph.D.
- Oponent: Jan Pecháček, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Fytotechnika
Práce na příbuzné téma
-
Interakce mezi stromy a půdou v přirozených temperátních lesích v prostoru a čase
Pavel Daněk -
Změny a vývoj fyzikálních a chemických charakteristik prostředí v závislosti na změnách a vývoji krajinného pokryvu a land use
Václav NEDBAL -
Fyzikální a chemické separace sloučenin kovů: Nanomateriály na bázi oxidů zinku a vybraných lanthanoidů, příprava a charakterizace
Lubomír Pavelek -
Chemické a fyzikálně chemické metody zajišťování a zkoumání stop
Daniel Olexa -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Syntéza biokonjugátů odvozených od giberelinů A3 a A4
Filip CHENÍČEK -
Furfurylace dřeva a její dopad na vybrané fyzikální a mechanické vlastnosti dřeva
Dominik Bejšák -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ