Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva – Bc. Petr Janeček
Bc. Petr Janeček
Diplomová práce
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Optimal nutrition with respecting the various population groups
Anotace:
Problematika optimální výživy je často řešeným problémem, zejména ve vztahu k dobrému zdravotnímu stavu osob. Zdravotní problémy způsobené špatným stravováním jsou problémy globální; zejména obezita, kardiovaskulární choroby a cukrovka. Cíle diplomové práce jsou porovnat složení výživových hodnot potravin a nápojů a jejich doporučené denní dávky s ohledem na různé skupiny obyvatelstva. Pro každou ze …víceAbstract:
The issue of optimal nutrition is often a problem, especially in relation to the good health of people. Health problems caused by poor diet are global problem; especially obesity, cardiovascular disease and diabetes. The objectives of the thesis are to compare the composition of nutritional values of food and beverages and their recommended daily allowances with respect to different groups of the population …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/jie6d/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2021
- Vedoucí: Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.
- Oponent: Dr. Ing. Sylva Skupinová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANEČEK, Petr. \textit{Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/ol1ryl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Vitaminy v pšenicích se zbarveným zrnem
Jana Ludvíková -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal