Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin – Bc. Kateřina Michálková
Bc. Kateřina Michálková
Master's thesis
Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin
Occurrence of microorganisms in organic food and monitoring the temperature influence in the production of raw foods
Abstract:
Jedním z faktorů hodnotící kvalitu potraviny je stupeň mikrobiálního znečištění. Práce je věnována výskytu mikroorganismů v biopotravinách a minimálně tepelně opracovaných potravinách. Teoretická část se zabývá problematikou alternativních směrů výživy, zejména vitariánstvím a konzumací biopotravin. Dále jsou popsány suroviny, ze kterých byly vyrobeny ,,raw" sušenky, a představeny skupiny mikroorganismů …moreAbstract:
One of the factors that asses the quality of the food is the degree of microbial contamination. The work is concern to the occurance of microorganism in organic foods and to minimally heat-treated foods. The theoretical part deals with the alternative movements of nutrition, particularly raw food vegan diet and consuming of organic food. Further food ingredients for the preparation of raw biscuits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2016
- Supervisor: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MICHÁLKOVÁ, Kateřina. \textit{Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/olm5kj/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Michálková, Kateřina. Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs