Stanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivu – Ing. Zdeňka Martinková
Ing. Zdeňka Martinková
Bakalářská práce
Stanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivu
Determination of antioxidant activity of phenolic compounds in beer
Anotace:
Literární rešerše je věnována problematice antioxidantů především z pohledu jejich prospěšného vlivu na lidské zdraví. Dále je literární rešerše zaměřena na polyfenolické látky obsažené v chmelu a pivu a metod pro určení jejich antioxidační aktivity. Ke stanovení antioxidační aktivity polyfenolických látek v pivu byly použity tři optimalizované metody. Metody ABTS a DPPH, které jsou založeny na zhášení …víceAbstract:
Literature retrieval was elaborated focusing especially on the perspective of beneficial influence of antioxidants on human health. Further, the literature retrieval is focused on polyphenolic compounds contained in hops and beer and determination of their antioxidant activity. Three optimized metods were used to determine the antioxidant activity of polyphenolic compounds in beer. ABTS and DPPH methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 6. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 8. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Martinková, Zdeňka. Stanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivu. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technická chemie / Chemie a technická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Bio-chmel v podmínkách ČR a jeho perspektivy
Kateřina Janoušová -
Možnosti analýzy obsahových látek chmele v pivu
Martin Slovák -
Porovnání metod pro stanovení terpenických látek chmele a piva
Lukáš Zadák