Zuzana Pavlíčková

Bachelor's thesis

Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech

Fibrous micromycetes as producers of mycotoxins in cheeses
Anotácia:
Literární rešerše bakalářské práce se zabývá problematikou vláknitých mikromycet (plísní) jako producentů mykotoxinů v sýrech. Tato práce popisuje významné rody toxinogenních plísní kontaminující sýry a nejvýznamnější mykotoxiny, které způsobují znehodnocení potravin a vážná onemocnění. Zabývá se také fyzikálními, mechanickými a chemickými způsoby boje proti nežádoucím mikromycetám, které často kontaminují …viac
Abstract:
The literary research of the bachelor thesis deals with the issue of fibrous micromycetes (moulds) as producers of mycotoxins in cheeses. This thesis describes important genera of toxinogenic fungi contaminating cheeses and the most important mycotoxins, which cause food spoilage and serious diseases. It also deals with physical, mechanical and chemical methods to combat undesirable micromycetes, which …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Práce na příbuzné téma