Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech – Zuzana Pavlíčková
Zuzana Pavlíčková
Bachelor's thesis
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Fibrous micromycetes as producers of mycotoxins in cheeses
Anotácia:
Literární rešerše bakalářské práce se zabývá problematikou vláknitých mikromycet (plísní) jako producentů mykotoxinů v sýrech. Tato práce popisuje významné rody toxinogenních plísní kontaminující sýry a nejvýznamnější mykotoxiny, které způsobují znehodnocení potravin a vážná onemocnění. Zabývá se také fyzikálními, mechanickými a chemickými způsoby boje proti nežádoucím mikromycetám, které často kontaminují …viacAbstract:
The literary research of the bachelor thesis deals with the issue of fibrous micromycetes (moulds) as producers of mycotoxins in cheeses. This thesis describes important genera of toxinogenic fungi contaminating cheeses and the most important mycotoxins, which cause food spoilage and serious diseases. It also deals with physical, mechanical and chemical methods to combat undesirable micromycetes, which …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Karolína Brandová