Milica Gagić

Disertační práce

Selective separation and sensitive quantification of histamine: Novel Approaches

Selektivní separace a senzitivní kvantifikace histaminu: nové přístupy
Anotace:
Histamin, produkován pomocí bakterií při dekarboxylaci histidinu v potravě, způsobuje při použití ve velkém množství různé zdravotní problémy. Proto přesná detekce histaminu má praktický význam. Ultrasenzitivni postup detekce histaminu v bílém vínu pomocí magnetických částic modifikovaných oxidem titaničitým v kombinaci s fluorescenční sondou je popsaná. Magnetické sondy byly použity k zachycení histaminu …více
Abstract:
Histamine, produced by bacteria through decarboxylation of histidine in certain food, is known to cause diverse health issues when ingested in high quantities. Therefore, accurate histamine detection is of practical importance. Herein, an ultrasensitive procedure to detect histamine in white wine using titanium dioxide-modified magnetic particles in combination with a fluorescent probe is described …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta