Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu – Zdenek Škoda
Zdenek Škoda
Bakalářská práce
Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu
Organic farming and organic foods of animal origin
Anotace:
Alternativní systémy produkce (ekologické, organické, biodynamické) mají počátek ve 30. letech minulého století, ale největší rozmach zažilo ekologické zemědělství až v posledních dekádách. Ekologické zemědělství si zakládá na precizním holistickém pojetí celého podniku s co nejnižší možnou mírou agrochemických vstupů. Chov zvířat v ekologickém zemědělství má oproti konvenčnímu některé zpřísněné nároky …víceAbstract:
The alternative systems of production (organic, biodynamic) have their beginning in the 1930s but the organic agriculture had the biggest expansion in the last decades. The organic agriculture is based on the precise holistic conception of the whole business with the lowest level of an agrochemical inputs. The livestock in organic agriculture beside the conventional have some strict rules which reflects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠKODA, Zdenek. \textit{Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/oni8dp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Ekonomické zhodnocení přechodu z konvenčního na ekologické zemědělství
Eliška Poskočilová -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Rozdíl v repelenci pro včely POR registrovaných v konvenčním a ekologickém zemědělství
Jiří Provazník -
Chov mléčného skotu v ekologickém zemědělství – jeho problémy a srovnání s konvenčními chovy
Viktorie Tenzerová -
Porovnání produkčních a reprodukčních ukazatelů v konvenčním a ekologickém chovu dojnic v rámci jednoho podniku
Jiří Smažil -
Etologické aspekty chovu drůbeže v ekologickém chovu v porovnání s chovem konvenčním
Lucie Arazimová
Název
Vložil
Vloženo
Práva