Rozdíly v užitkovosti a kvalitě masa pomalu a rychle rostoucích kuřat – Bc. Ellen Novotná
Bc. Ellen Novotná
Diplomová práce
Rozdíly v užitkovosti a kvalitě masa pomalu a rychle rostoucích kuřat
The differences in performance and meat quality of slow- and fast-growing chickens
Anotace:
Vlivy působící na kuřata ve výkrmu ovlivňují jejich celkovou pohodu, kvalitu kuřecího masa a jatečnou výtěžnost. Jedním z hlavních faktorů je výběr vhodného genotypu pro chov. Je možné předpokládat, že pomalu rostoucí genotypy jsou od rychle rostoucích genotypů odlišní nejen užitkovostí, ale také kvalitou masa. Předložená diplomová práce pojednává o významu a užitkovosti pomalu a rychle rostoucích …víceAbstract:
Factors affecting chickens in fattening period have effect on overall welfare, quality of chicken meat and slaughter yield. One of the main factor is the selection of appropriate genotype for breeding. It is possible to assume, that slow-growing genotypes are different from fast-growing ones not only in performance, but also in meat quality. This diploma thesis deals with the importance and performance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Ellen. \textit{Rozdíly v~užitkovosti a~kvalitě masa pomalu a~rychle rostoucích kuřat}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/onn1fh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Studium kvality masa rychle, středně a pomalu rostoucích genotypů kuřat
Jaroslav Valenta -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek -
Restrikce krmiva u pomalu rostoucích králíků a její vliv na kvalitu masa
František Matějka -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Užitkové vlastnosti a kvalita masa králíků z evropských genových zdrojů
Jiří Jiroušek -
Užitkovost a kvalita masa králíků v různých systémech chovu
Markéta Augustovová -
Kombinace restrikce krmiva a alternativního zdroje proteinu s ohledem na užitkovost a kvalitu masa kuřat
Nikola Javorská -
Vliv systému ustájení na užitkovost, kvalitu masa, zdraví a welfare králíků
Ondřej Krunt
Název
Vložil
Vloženo
Práva