Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu – Bc. Alice Andrlová
Bc. Alice Andrlová
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Microbiological qualit of edible insect food products
Anotace:
Tato diplomová práce se věnuje kvalitě a bezpečnosti jedlého hmyzu z mikrobiologického hlediska, jako možné ekonomické a ekologické alternativě jiných živočišných bílkovin. Nejprve je zmíněna současná legislativa hmyzu a hmyzích výrobků s následným popisem nutričního složení a obsahem makroživin i mikroživin cvrčka domácího (Acheta domesticus) a larev potemníka moučného (Tenebrio molitor). V návaznosti …víceAbstract:
This thesis studies quality and safety of edible insect from microbiological point of view, as a possible economic and ecological alternative to other animal protein. Firstly the current legislation on edible insect and edible insect’s products is mentioned, followed by description of the nutritional composition included macronutrient and micronutrient content of the house cricket (Acheta domesticus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil
- Oponent: Zuzana Tomáštíková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ANDRLOVÁ, Alice. \textit{Mikrobiologická kvalita výrobků z~jedlého hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/onr1vk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva