Ftaláty v balených potravinách a ich obaloch – Bc. Silvia Vaculčiaková
Bc. Silvia Vaculčiaková
Diplomová práce
Ftaláty v balených potravinách a ich obaloch
Ftaláty v balených potravinách a jejich obalech
Anotace:
Diplomová práce „Ftaláty v balených potravinách a jejich obalech“ je zaměřená na stanovení koncentrace esterů kyseliny ftalové v potravinách a jejich obalech. Byly stanovené koncentrace dibutyl-ftalátu (DBP) a di(2-ethylhexyl)-ftalátu (DEHP) v deseti potravinách a jejich obalech, které jsou volně dostupné v obchodních řetězcích v České republice. Analýza vzorků potravin a jejich obalových materiálů …víceAbstract:
The diploma thesis „Phthalates in packaged foods and their packaging materials“ is focused on determining the concentration of phthalic acid esters in food products and their packaging materials. The concentration of dibutyl phthalate (DBP) and di(2-ethylhexyl) phthalate (DEHP) were determined in ten items and their packaging materials, which are available and sold in Czech stores. The analysis of …víceAbstract:
Diplomová práca „Ftaláty v balených potravinách a ich obaloch“ je zameraná na stanovenie koncentrácie esterov kyseliny ftalovej v potravinách a ich obaloch. Boli stanovené koncentrácie dibutyl-ftalátu (DBP) a di(2-ethylhexyl)-ftalátu (DEHP) v desiatich potravinách a ich obaloch, ktoré sú voľne dostupné v obchodných reťazcoch v Českej republike. Analýza vzoriek potravín a ich obalových materiálov bola …víceKlíčová slova
ftaláty dibutyl-ftalát (DBP) di(2-etyhylhexyl)-ftalát (DEHP) potraviny obalové materiály
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ftaláty v mase při tepelné úpravě sous-vide
Barbora Bartuňková -
Influence of packaging materials on celluliod objects
Marie Pavlíčková -
Obaly a obalové materiály ve výuce technicky orientovaných předmětů
Adéla GOLLÁŇOVÁ -
Ftaláty v potravinách
Kateřina Hyčarová -
Ftaláty v potravinách
Kateřina Hyčarová