Bc. Jakub Masič

Master's thesis

Texturní charakteristiky sójových bílkovin

The textural characteristics of soybeans proteins
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá texturními charakteristikami sójových bílkovin. V teoretické části práce informuje o zařazení sójových bobů k luštěninám, o jejich historii a tradičních potravinách vyrobených ze sóji. Dále poskytuje zjednodušené poznatky o významných složkách sójových bobů, mezi které patří i sójové bílkoviny a o faktorech schopných ovlivnit technologickou kvalitu sójových bobů. Praktická …more
Abstract:
Aim of this diploma thesis are textural characteristics of soy proteins. The theoretical part informs about soybeans as legumes, history of soybeans and traditional foods made from them. It also provides simplified knowledge about soy proteins and other important components of soybeans, and knowledge of different factors that can interfere with soybean's technological quality. The practical part was …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Masič, Jakub. Texturní charakteristiky sójových bílkovin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / -

Theses on a related topic