Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti – Bc. Jana Králová
Bc. Jana Králová
Master's thesis
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Influence of winter wheat varieties on rheological and baking properties
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit vliv vybraných odrůd ozimé pšenice a podmínek stanoviště na reologické vlastnosti těsta a pečiva. Byly posuzovány vlastnosti bílkovin a škrobu a jejich dopad na zpracování těsta a kvalitu pekařských výrobků.V teoretické části byla popsána problematika ohledně jakosti pšenice. Důležité faktory ovlivňující jakost, mezi které patří hlavně genotyp dané odrůdy, agroekologické …moreAbstract:
The aim of this thesis is to find out the influence of selected winter wheat varieties and conditions of location on rheological qualities of dough and bakery products. We assessed qualities of proteins and starch and their influence on processing of dough and quality of bakery products.The theoretical part describes the issues of wheat quality. There are important factors influencing the quality, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRÁLOVÁ, Jana. \textit{Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/oqgb4n/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Hodnocení pekařských vlastností odrůd pšenice ozimé
Barbora Hromasová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva
Markéta Červenková -
Hodnocení kvality vybraných odrůd pšenice ozimé na základě reologických analýz
Zuzana KYSELÁKOVÁ -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal -
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
Evaluation of wheat commodity
Diana Safaryan -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights