Bc. Sára Malečková

Master's thesis

Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého

Production technology of carbonated fruit wine
Abstract:
Literární část práce je zaměřena na postup výroby jablečných vín od sklizně až po vznik šumivého vína, jsou v ní popsány také důležité obsahové látky a je v ní zpracován přehled jakostních požadavků na ovocná vína podle legislativy. V experimentální části bylo vyrobeno šumivé jablečné víno z odrůd Golden Delicious a Jonagold. Přidáním bylinných extraktů vzniklo 6 ochucených variant šumivého vína. Nápoje …more
Abstract:
In the practical part of the thesis was made sparkling apple wine from Golden Delicious and Jonagold variety and after that the wine was fortificated with herbal extracts. There were 6 variants of flavoured sparkling wine. The beverages were evaluated for their antioxidant content and compared with 3 commercial beverages of similar type using FRAP and DPPH methods, and the Folin - Ciocalteu method …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
  • Reader: Radek Sotolář, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty