Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého – Bc. Sára Malečková
Bc. Sára Malečková
Master's thesis
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Production technology of carbonated fruit wine
Abstract:
Literární část práce je zaměřena na postup výroby jablečných vín od sklizně až po vznik šumivého vína, jsou v ní popsány také důležité obsahové látky a je v ní zpracován přehled jakostních požadavků na ovocná vína podle legislativy. V experimentální části bylo vyrobeno šumivé jablečné víno z odrůd Golden Delicious a Jonagold. Přidáním bylinných extraktů vzniklo 6 ochucených variant šumivého vína. Nápoje …moreAbstract:
In the practical part of the thesis was made sparkling apple wine from Golden Delicious and Jonagold variety and after that the wine was fortificated with herbal extracts. There were 6 variants of flavoured sparkling wine. The beverages were evaluated for their antioxidant content and compared with 3 commercial beverages of similar type using FRAP and DPPH methods, and the Folin - Ciocalteu method …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Reader: Radek Sotolář, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická elicitace jako kvalitativní metoda výzkumu v gastronomii
Vojtěch Černý -
Porovnánie metód senzorického hodnotenia pri párování dezertov a sladkých vín
Samuel Lazor -
Analýza technologie výroby odlitků z litiny s kuličkovým grafitem
Milan Turták -
Ekonomická analýza procesu zhotovení výrobku pomocí technologie 3D tisku a vyčíslení reálných nákladů výroby
Martin Pinta -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Analýza možnosti změny technologie při výrobě polymerové dávkovací jednotky
Alena WEISSKOPFOVÁ