Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor – Markéta Strankmüllerová
Markéta Strankmüllerová
Bachelor's thesis
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Effect of water stress on the content of phenolic compounds and antioxidant capacity in potato tubers
Abstract:
Brambory jsou po pšenici, rýži a kukuřici čtvrtou nejdůležitější pěstovanou plodinou ve světě, co se týče lidské výživy. Jsou dobře stravitelné, mají nízký potenciál alergenů a je tak možné je zahrnout do jídelníčku v převážné většině diet.Z chemického hlediska jsou bramborové hlízy bohatým zdrojem sacharidů (kde 60 – 80 % tvoří škrob) a tedy i energie, dále obsahují bílkoviny, které se řadí mezi jedny …moreAbstract:
Potatoes are the fourth world´s most important food crop after wheat, rice and corn in terms of human nutrition. Potatoes are easy to digest. They have a low potential of allergens; therefore, it is possible to include them into the majority of diets. Potato tubers are, from a chemical perspective, a rich source of carbohydrates (it contains 60 – 80 % of starch) as well as energy. They also include …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STRANKMÜLLEROVÁ, Markéta. \textit{Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/ou6hjr/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Kyselina chlorogenová a její potenciál
Michaela Zichová -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Kyselina chlorogenová a její deriváty v kávových bobech
Markéta Kašparová -
Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů
Veronika Vodová -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Efekt aplikace stimulačních látek při vodním stresu u brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří Krucký -
Vliv vodního stresu na vodní režim lilku bramboru
Lucie Jindrová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights