Využití enologických taninů při výrobě vína – Bc. Barbora Ryzí
Bc. Barbora Ryzí
Diplomová práce
Využití enologických taninů při výrobě vína
Use of oenological tannins in wine production
Anotace:
Diplomová práce se zabývá využitím taninů při výrobě vína, konkrétně je práce zaměřena na aplikaci taninů do vína bílého. Teoretická část se zabývá antioxidačními látkami obsaženými ve víně, blíže se pak zaměřuje na samotné enologické taniny, jejich dělení a použití v praxi. Praktická část se zabývá pokusem se sedmi typy komerčních taninů do bílého vína odrůdy Ryzlink rýnský, které se do vína aplikovaly …víceAbstract:
The diploma thesis dealt with influence of oenological tannins on white wines. Total influence on sensory character and composition of wine.The teoretic part dealt with antioxidant substances in wine and with oenological tannis and their division and use.The pratical part deals with research of adding of seven types of commercial tannins to wine. The practical part summarizes results of sensory analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva