Bc. Barbora Ryzí
Master's thesis
Využití enologických taninů při výrobě vína
Use of oenological tannins in wine production
Abstract:
Diplomová práce se zabývá využitím taninů při výrobě vína, konkrétně je práce zaměřena na aplikaci taninů do vína bílého. Teoretická část se zabývá antioxidačními látkami obsaženými ve víně, blíže se pak zaměřuje na samotné enologické taniny, jejich dělení a použití v praxi. Praktická část se zabývá pokusem se sedmi typy komerčních taninů do bílého vína odrůdy Ryzlink rýnský, které se do vína aplikovaly …moreAbstract:
The diploma thesis dealt with influence of oenological tannins on white wines. Total influence on sensory character and composition of wine.The teoretic part dealt with antioxidant substances in wine and with oenological tannis and their division and use.The pratical part deals with research of adding of seven types of commercial tannins to wine. The practical part summarizes results of sensory analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights