Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře – Bc. Kateřina LABUDOVÁ
Bc. Kateřina LABUDOVÁ
Master's thesis
Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře
Quality characteristics of farmed and wildlife animals meat
Anotácia:
Zvěřina je v současnosti považována za moderní potravinu, jednak z důvodu své nutriční hodnoty, ale také z důvodu ekologického způsobu získávání. V moderní historii zvěřinu z velké části nahradilo maso hospodářských zvířat. Tento trend se promítl i do pokusů o chov volně žijící zvěře na farmách. Farmový chov se těší z velkých úspěchů také v České republice. Chovaná nedomestikovaná zvěř na farmách je …viacAbstract:
Venison is currently considered a modern food, both because of its nutritional value, but also because of the ecological method of sourcing. In modern venison history, it has largely replaced livestock meat. This trend was also reflected in attempts to breed wild animals on farms. Farm breeding is also enjoying great success in the Czech Republic. Non-domesticated animals on farms are considered farm …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LABUDOVÁ, Kateřina. \textit{Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture and Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ovr9bn/.
Jak správně citovat práci
LABUDOVÁ, Kateřina. Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / odbor:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Zhodnocení závislosti stavu vybraných druhů volně žijící zvěře na antropogenních faktorech v Jihomoravském kraji
Jiří Kraseker -
Jakostní parametry masa velké volně žijící zvěře
Veronika Denková -
Porovnání složení a výtěžnosti masa bažantů a slepic z volné přírody a z voliérového chovu
Eva Jurková -
Technologie prvotního zpracování zvěřiny
Martin Vodseďálek -
Speciace rtuti ve vybraných složkách životního prostředí
Ondřej Zvěřina
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
11. 5. 2023