Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Kateřina Nedbalová
Bc. Kateřina Nedbalová
Master's thesis
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
The impact of homogenization pressure on functional properties of processed cheese sauces
Anotácia:
Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část se zabývala charakteristikou tavených sýrových omáček, principem vysokotlaké homogenizace a možnosti jejího vlivu na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových omáček, na které byl aplikován homogenizační tlak a závěrem …viacAbstract:
The thesis focused on the effect of different homogenization pressures on the functional properties of processed cheese sauces. The theoretical part deals with the characteristics of processed cheese sauces, the principle of high-pressure homogenization and the possibility of its influence on the functional properties of these sauces. In the practical part, model samples of processed cheese sauces …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Nedbalová, Kateřina. Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků
Vendula Kůrová -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková