Jednoduché cukry a jejich náhrady ve výživě člověka. – Karolína Grégrová
Karolína Grégrová
Bakalářská práce
Jednoduché cukry a jejich náhrady ve výživě člověka.
Simple Sugars and Their Substitutes in Human Nutrition
Anotace:
Jednoduché cukry jsou součástí jídelníčku snad každého člověka. Řadí se mezi sacharidy, jež jsou jedním z hlavních zdrojů energie pro lidský organismus. Složitější molekuly sacharidů tělo zpracovává po delší dobu a zajišťují dlouhodobý zdroj energie, zatím co jednoduché sacharidy, tedy cukry, slouží naopak jako okamžitý zdroj energie, tělo je následně zpracovává jednotlivými metabolickými drahami a …víceAbstract:
Simple sugars are part of everyone‘s diet. They belong to carbohydrates which are one of the main sources of energy for human beeings. More complex molecules of carbohydrates are processed for longer period of time and they ensure longer energy source, vice versa simple carbohydrates, or sugars, are immediate source of energy, they are metabolized in characteristic pathways and if they are in excessive …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Syntetická sladidla v lidské výživě
Petra Bencová -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK -
Netradiční přírodní rostlinná sladidla
Jana LEŽÁKOVÁ -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Tereza Procházková