Bc. Petra Válková

Master's thesis

Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis

The Possibilities of Whey Fermentation using \kur{Kluyveromyces lactis}
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na syrovátku a její fermentaci pomocí pěti kmenů kvasinek Kluyveromyces lactis. Náplní práce byla stručná charakteristika syrovátky (složení a zpracování), alkoholové fermentace a kvasinek, které byly využívány v této práci. Poslední kapitola teoretické části byla zaměřena na biotechnologické zpracování syrovátky. Praktická část byla věnována fermentaci syrovátky o dvou …viac
Abstract:
The diploma thesis is focused on whey and its fermentation using five strains of Kluyveromyces lactis yeast. The content of the work was a brief description of whey (composition and processing), alcohol fermentation and yeast used in this work. The last part of the theoretical part was focused on the biotechnological processing of whey. The practical part was devoted to the fermentation of whey with …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Válková, Petra. Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology