Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny – Petr MRÁZ
Petr MRÁZ
Bakalářská práce
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Small-scale production of mead and their fortifications on functional foods
Anotace:
Tato práce se zabývá všeobecně medovinou, od její bohaté historie, přes rozdělení a klasifikaci medovin, legislativu a legislativní normy týkající se výroby a prodeje tohoto sladkého nápoje, složení a vlastní výrobu medoviny, až po ošetřování a čištění prostor a náčiní, hodnocení při degustaci a způsoby podávání medoviny. Experimentální část se poté věnuje různým způsobům fortifikace (obohacení) o …víceAbstract:
This work deals about Mead, its rich history, distribution, classification and tasting. Next deal with legislation and legislative standards relating to the manufacture and sale of this sweet drinks, composition and production of Mead. The experimental part is then dedicated to the different ways these fortifications (enrichment) by plant antioxidants and other biologically active substances. This …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MRÁZ, Petr. \textit{Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/ox9aoz/.
Jak správně citovat práci
MRÁZ, Petr. Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující kvalitu medoviny
Karolína Vlčková -
Výroba a charakterizace medoviny vyráběné různými technologickými postupy
David Kilian -
Precizace technologie Hřebečské medoviny
Veronika Bakrlíková -
Flavonoidy jako nutriceutika
Iva Janková -
Využití funkčních potravin v terapii nádorových onemocnění
Kateřina Vašíčková -
Modulace imunitního systému člověka výživou
Amálie Urbišová -
Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění
Nikola Baráková -
Vliv přídavku vybraných olejů na depozici mastných kyselin ve tkáních pokusných živočichů
Pavla Vymazalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva