Stanovení přítomnosti Stévie rebaudiany ve vybraných druzích nealkoholických nápojů. – Bc. Iveta Maliňáková
Bc. Iveta Maliňáková
Diplomová práce
Stanovení přítomnosti Stévie rebaudiany ve vybraných druzích nealkoholických nápojů.
Determination of Nutritional Parameters in Non-traditional Types of Wheat and Flour.
Anotace:
Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem anatomických částí obilky a jejím chemickým složením. Dále je zde charakterizována pšenice, její dělení, popis analyzovaných vzorků a v neposlední řadě také metodika použitých analýz. Praktická část diplomové práce uvádí postupy použitých metod při analýze sušiny, popela, škrobu, bílkovin, tuku, hrubé vlákniny a stravitelnosti živin.Abstract:
The theoretical part of the thesis deals with the description of anatomical parts of the grain and its composition. The wheat is also characterized here, its taxonomy and the methods used in the analysis. The experimental part of the thesis presents the methods: dry matter, ash content, starch, fat, crude fiber and digestibility.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALIŇÁKOVÁ, Iveta. \textit{Stanovení přítomnosti Stévie rebaudiany ve vybraných druzích nealkoholických nápojů.}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/oxrri5/.
Jak správně citovat práci
Maliňáková, Iveta. Stanovení přítomnosti Stévie rebaudiany ve vybraných druzích nealkoholických nápojů.. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zařazení žitných otrub do krmné směsi vykrmovaných králíků na růst, příjem krmiva, konverzi živin a kvalitu jatečného těla
Martina Hozáková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
Hodnocení pšenice z hlediska výživy a zdraví člověka
Fridolín Tlustý -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová