Antonín Ivan

Bachelor's thesis

Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého

Effect of different white wine technology on sulfur dioxide content
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití oxidu siřičitého při výrobě vína, množství jeho použití při různé technologii výroby a porovnání jeho naměřených hodnot u výsledných variant vín. V literárním přehledu se čtenář dozví o základech technologie výroby bílých vín a vlastnostech, rozdělení a účinku oxidu siřičitého. Součástí práce je experimentální pokus, jehož základem je využití jednoho …more
Abstract:
The bachelor's thesis deals with the issue of the use of sulfur dioxide in the production of wine, the amount of its use in different production technologies and its comparison of measured values for the resulting wine variants. In the literature review, the reader learns about the basics of white wine production technology and the properties, distribution and effect of sulfur dioxide. Part of the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2023
  • Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Reader: Radim Holešinský, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta