Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého – Antonín Ivan
Antonín Ivan
Bachelor's thesis
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Effect of different white wine technology on sulfur dioxide content
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití oxidu siřičitého při výrobě vína, množství jeho použití při různé technologii výroby a porovnání jeho naměřených hodnot u výsledných variant vín. V literárním přehledu se čtenář dozví o základech technologie výroby bílých vín a vlastnostech, rozdělení a účinku oxidu siřičitého. Součástí práce je experimentální pokus, jehož základem je využití jednoho …moreAbstract:
The bachelor's thesis deals with the issue of the use of sulfur dioxide in the production of wine, the amount of its use in different production technologies and its comparison of measured values for the resulting wine variants. In the literature review, the reader learns about the basics of white wine production technology and the properties, distribution and effect of sulfur dioxide. Part of the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Radim Holešinský, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Wine Production and Viticulture in the Selected Region
Rastislav Škvarka -
Porovnání technologie výroby vybrané součásti konvenční a nekonvenční technologií
Jaroslav Sloupský -
Posouzení technologie výroby tažných háků z hlediska dosažené jakosti výroby
Jan Botoš -
Technologie výroby rotačních ploch
Marek Juras -
Technologie vrcholně a pozdně středověké keramiky. Hrnčířská produkce Českomoravské vrchoviny 13. a 1. poloviny 14. století
Kateřina Těsnohlídková -
Konstrukce a technologie výroby ozubení
Lukáš Radosta -
Konstrukce, výpočty a technologie výroby rozebíratelných spojení v aplikaci na spojení náboje s hřídelí
Anežka Červinková -
Konstrukce a technologie výroby ozubení
Šimon Řezníček